Lillehammer Kunstmuseum

barnas kunstagentdag

Barnas kunstagentdag 31. august 2014

31. august gjennomførte Lillehammer Kunstmuseum familiedag med Kunstporten som tema! Museet ble fylt opp med mange spennende agentaktiviteter for barn.

Agentaktiviteter for små kunstagenter!
Museet lagde nye og spennende oppgaver i Kunstporten, der barna kunne utforske kunsten i museet. I tillegg ledet agentoppgavene til forskjellige verksteder der barna kunne lage fine ting som fingerdyr, male stilleben og mye mer!

Alibier
I år hadde vi også en overraskelse på lur der vi samarbeideidet med Alibier som har spesialisert seg på rollespill! Alibier gikk inn i rollene som noen av personene i museets kunstverk og disse har en viktig agentoppgave til barna gjennom Kunstporten.

– Samarbeidet med Alibier og bruk av rollespill ga Kunstportens agentoppgaver en ny og spennende dimensjon (Hilde Fauskerud).

 
DSC_0452

7. trinn ved Ekrom Skole lager agentoppgaver for barn om kunst – vår 2014

Gjennom undervisningsopplegget «En annerledes omvisning» har Lillehammer Kunstmuseum og kunstner Ågot Bugge invitert elever til å lage egne formidlingsopplegg for barn i museets app Kunstporten. Elevene er med på å utvikle digitalt innholdet i appen med bakgrunn i egne refleksjoner og undring om kunsten de ser på museet. De utfordres til å lage spennende Kunstagent-oppgaver som skaper aktivitet og deltagelse i museet for andre barn! Opplegget de lager skal gjøres tilgjengelig i Kunstporten for alle barn som vil besøke museet!

Prosjektet ledes av kunstner Ågot Bugge og museumspedagog/webansvarlig Hilde Fauskerud ved Lillehammer Kunstmuseum. Prosjektet har mottatt Kriblemidler fra Oppland Fylkeskommune.

«Vi gleder oss til å lage ekte Kunstagent-oppgaver sammen med elevene. I dette prosjektet skal barna lage innholdet i appen selv! Det tror vi blir veldig spennende!». (Ågot Bugge).

”Vi har tro på å la barna ta del i hele utviklingsprosessen og la de være delaktige i hvordan man best kan formidle kunst til barn. Barn ser og oppdager ofte andre ting enn det voksne gjør! I Kunstporten er vi opptatt av åpne og filosofiske spørsmål, der barna selv er med på å definere svarene. Det unike med dette prosjektet er at vi lar barna selv lage innholdet.” (Hilde Fauskerud).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s