Brukertesting

Brukertestingen spilte en vesentlig rolle i dette prosjektet og vi ønsket å knytte oss til forskningen. I den forbindelse knyttet vi oss til forsker Dagny Stuedahl fra Universitetet i Oslo. Vi ønsket å bruke henne til å gjøre grundige brukerundersøkelser og utarbeide et metodisk rammeverk for brukertesting.
Et av flere mål med appen var å involvere barn og unge i selve produksjonsprosessen, gjennom brukertesting underveis og av ferdig produkt. Studier viser at det har vært gjort lite på dette feltet i Norge, og vi ønsket derfor å knytte til oss Dagny Stuedahl som uavhengig konsulent. Metodisk er en slik fremgangsmåte nyskapende, både i form av at det representerer en ny tilnærming til formidling, og i form av at det representerer nye former for formidling i museene som er representert i prosjektet. Vi søkte derfor om midler til å utvikle et metodisk rammeverk for praktisk gjennomføring av brukerevaluering knyttet til utviklingen av appen. Dette metodiske rammeverket vil adressere punkter i St.meld 10 (2011-2012) Kultur, inkludering og deltaking. Dette ga grunnlag for en søknad skrevet av Dagny Stuedahl og Gunhild Varvin, på vegne av gruppen, om støtte fra Kulturrådet. Søknaden ble avslått.
Rammeverket skulle utvikles i samarbeid med museumsansatte – og skulle med det relateres til den praksisforståelse av inkludering og deltakelse som de deltakende kunstmuseer utvikler i prosjektet knyttet til bruk av app for engasjement til kunst. Rammeverket ville være relevant for andre kunstmuseer som utvikler app som del av strategi for bruk av sosiale medier for å støtte barn og unges tolkninger og refleksjoner rundt kunst.

DSC_0095
Ettersom et utvidet forskningsprosjekt strandet, grunnet manglende midler, valgte gruppen å sammenfatte essensen av dette og gjøre et mindre prosjekt, hvor det ble opp til hver enkelt kunstinstitusjon å gjennomføre brukertesting, basert på parametre og oppsett definert av Dagny Stuedahl, etter workshops hvor alle institusjonene kunne delta.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s